Begin met mijn eerste salaris verwerking

• Gewijzigd op: Vr, 23 Jul, 2021 om 11:07 AM

1. Mutaties verzamelen

Allereerst dient u alle mutaties te verzamelen die u in deze run wilt verwerken:

Permanente mutaties

Deze wijzigingen kunt u gedurende de periode al in de vaste werknemergegevens verwerken onder tabblad werknemers. Heeft u dit tot nu nog niet gedaan, doe dan nu al deze mutaties als eerste.

Denk bij permanente mutaties bijvoorbeeld aan:

• nieuwe werknemer
  • werknemer die uit dienst gaat
  • wijziging in persoonlijke- of salarisgegevens van de medewerker
  • wijziging van bankrekening
  • vaste looncodes of fiscale bijtellingen. Vaste looncodes zijn mutaties die elke periode voorkomen en niet periodiek wijzigen of een voorschot met inhoudingen in meerdere termijnen.

Eenmalige / variabele mutaties

Dit soort wijzigingen kunt u invoeren nadat u de run gegenereerd hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

• overuren
  • bonussen
  • eenmalige inhoudingen of vergoedingen
  • inhouding voorschot die ineens ingehouden dient te worden

2. Aanmaken periodieke run

Ga naar tabblad verwerken

Kies de run die u wilt aanmaken.

De periodieke run is de standaard uitbetaling die u elke periode doet.

Meer uitleg over de verschillen tussen een periodieke run en een extra run kunt u lezen in onze uitleg hierover.

3. Verwerken mutaties

Indien u de vaste mutaties niet gedurende de periode al heeft bijgewerkt, kunt u deze nu doen. Na wijziging(en) in tabblad werknemers, kunt u deze wijziging(en) via de knop bijwerken in deze run erbij zetten.

U kunt nu alle eenmalige / variabele mutaties handmatig invoeren of via een import inlezen.

Over het importeren van excel sheet kunt u meer vinden in onze oplossing over het koppelen van uw excel sheet en het importeren van uw excel sheet.

De looncodes die in de balk staan, kunt u naar uw eigen keuze aanpassen. Dit doet u in het pull down menu naast de bijwerken knop.

Wanneer alle mutaties zijn ingevoerd drukt u op verder

4. Controle proefloonstroken

Controleer online de strookjes of alle mutaties verwerkt zijn. Tussendoor kunt u te allen tijde terug om een mutatie aan te passen.

Indien u liever met een afvinklijst werkt, kunt u een controlelijst (proefloonstroken) of mutatielijst downloaden via het pull down menu naast de knop goedkeuren.

5. Goedkeuren proef loonstroken

De loonstroken kunt u naar keuze 1 voor 1 goedkeuren door bij de loonstrook op de groene knop goedkeuren te drukken.

Een snellere manier is, om eerst alle loonstroken te controleren en afsluitend alles goedkeuren te kiezen in het pull down menu naast de knop goedkeuren.

Ga verder

6. Output

In dit scherm kunt u aangeven wanneer de loonstroken voor de werknemers in hun digitaal dossier gezet moeten worden. U kunt ook aangeven of er een bericht naar de werknemer gezonden moet worden met de melding dat de loonstrook beschikbaar is.

Daaronder kunt u aangeven wanneer de overige output gepubliceerd moet worden in tabblad documenten en of hierover een bericht gezonden moet worden aan de bedrijfsgebruiker. Meer informatie over bedrijfsgebruikers kunt u in onze uitleg hierover lezen.

Uiteraard is het binnen Celery mogelijk om uw medewerkers een algemeen bericht te geven. Dit bericht komt op alle loonstroken, dus niet alleen van een bepaalde medewerker.

Tot slot kunt u kiezen welke rapporten na het afsluiten in tabblad documenten worden gezet. Wij adviseren u om de standaard instelling in principe niet te wijzigen. Alle beschikbare rapporten kunt u na afsluiting altijd terugvinden in het tabblad rapporten.

7. Afsluiten

Druk op de groene knop afsluiten. Hierna zullen alle geselecteerde documenten automatisch gegenereerd worden en in tabblad documenten onder de betreffende periode bewaard worden als pdf document.

Oops, fout...

Indien u een open- of een gesloten run wilt verwijderen of heropenen, dan kunt u meer lezen in onze oplossing voor het verwijderen van een open run of gesloten run.