Hoe kan ik een bedrijfsgebruiker toevoegen/verwijderen

  • Gewijzigd op: Di, 20 Aug, 2019 at 11:59 AM

Wat is een bedrijfsgebruiker

Onder een bedrijfsgebruiker (werkgeversaccount)  verstaan wij een gebruiker die toegang heeft tot een bepaalde werkgever uit uw account.

In Celery kan kosteloos een onbeperkt aantal gebruikers worden toegevoegd als bedriijfsgebruiker. Uit privacy overweging adviseren wij daarom om medewerkers nooit elkaars gebruikersnaam te laten gebruiken. 

Alleen een accountbeheerder kan gebruikers aanmaken, rechten wijzigen of verwijderen. Wanneer er maar 1 gebruiker in het account vermeld staat, krijgt deze automatisch de accountbeheerders functie.


Andere gebruikers

Onder een accountgebruiker verstaan wij een gebruiker die toegang heeft tot alle bedrijven die op uw factuur vermeld staan.  Bent u daar naar op zoek, dan willen wij u verwijzen naar de oplossing voor accountgebruiker.

Onder een werknemer (werknemersaccount) verstaan wij een medewerker die toegang heeft tot uitsluitend zijn eigen data. Bent u daar naar op zoek, dan willen wij u verwijzen naar de oplossing voor de werknemer als gebruiker.

Heeft u uw salarisadministratie uitbesteed

Vraag dan uw Payroll Service Provider (PSP) een bedrijfsgebruiker voor u aan te maken.

Toevoegen van een bedrijfsgebruiker

Ga naar werkgever en kies daarna voor details

Ga naar wijzigen naast de naam van de werkgever.



Wanneer de nieuwe gebruiker al een mailadres in Celery heeft, dan kunt u kiezen voor een bestaande gebruiker. Anders kiest u voor een nieuwe gebruiker.

U kunt bedrijfsgebruikers toevoegen die heel beperkte of juist heel uitgebreide rechten hebben voor de salarisverwerking en/of HRM module van deze werkgever


Verwijderen van een bedrijfsgebruiker

Wanneer een bedrijfsgebruiker uit dienst gaat, is het belangrijk ook deze gebruiker uit het account te verwijderen. 

Ga naar de bedrijfsgebruikers. Wanneer u met de muis op de gebruikersnaam gaat staan van de gebruiker die u wilt verwijderen zal aan de rechterkant vervolgens onderstaand stukje verschijnen:

Door op de X te klikken kunt u instellen dat de gebruiker verwijderd moet worden. Nadat u op verwijderen heeft gedrukt zal de gebruiker definitief verwijderd worden.


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

Contact

Neem gerust contact met ons op voor vragen die u niet terug vindt in deze kennisbank