Over mutatie sheet(s) importeren

• Gewijzigd op: Di, 9 Jun, 2020 om 10:36 AM

Voorbereiden

Voordat u de standaard mutatie sheet kunt inlezen, zult u eerst in Celery deze template moeten koppelen. Hoe u dit kunt doen, kunt u lezen in onze oplossing hoe kan ik een mutatie sheet koppelen.

Let op: Waneer u niet het standaard sjabloon gebruikt maar een eigen sjabloon heeft aangemaakt, moet u binnen de koppelingen de standaard sjabloon uitschakelen. Er mogen diverse eigen import sjablonen zijn, maar wanneer het standaard Celery sjabloon actief is, wordt altijd ingelezen conform dit sjabloon. Dit geeft een ongewenst resultaat met uw eigen import sjabloon.

Importeren

Ga naar tabblad verwerken en (her)open de periodieke run

• U ziet nu het volgende scherm:

• Ga naar importeren mutaties. (in dit geval heeft het de naam Template)

• Selecteer uw file op de computer en druk op [open]
  • U ziet dan een overzicht van werknemers en looncodes:

• Wanneer er geen aandachtspunten komen, kunt u importeren
  • Indien er wel aandachtspunten komen, zult u deze import moeten afbreken, de fouten corrigeren in de sheet en opnieuw starten. (meestal wordt een fout veroorzaakt door dat een medewerker niet meer in dienst is of nog niet in dienst is gemeld.
  • Wanneer u importeert krijgt u het volgende scherm:

• Als er geen foutmeldingen zijn, kunt u op sluiten drukken en al uw mutaties zijn ingevoerd!
  • Zijn er wel fouten, dat heeft u waarschijnlijk vergeten bij punt 4 de correcties op te slaan.

Foutieve import verwijderen

Wanneer u alle geimporteerde mutaties in 1x wilt weggooien omdat u bijv. een foutieve maand hebt geselecteerd, dan kunt u dit ook in de lopende run doen en opnieuw starten met importeren van de juiste maandgegevens. Alle mutaties die u handmatig heeft ingevoerd blijven in de loonrun bewaard.