Hoe kan ik data kopiëren van de ene werkgever naar een andere in Celery

• Gewijzigd op: Di, 20 Jul, 2021 om 10:13 AM

In Celery zit geen knop om een medewerker of werkgever te kopieren. Wat wel mogelijk is, is een Celery Export-bestand maken van de werkgever en bijv. werknemers importeren in een andere werkgever.

Voor deze optie heeft u rechten nodig als account user.

Voorbereiding

Maak eerst een export bestand van de data die u wilt kopiëren. Dit is in de Celery support site terug te vinden onder hoe kan ik data exporteren van een werkgever.

Indien u werknemers gaat inlezen, zorg dan dat alle zelf aangemaakte looncodes ook in het nieuwe bedrijf voorkomen, anders worden deze niet ingelezen.

U hoeft de nieuwe werkgever niet eerst aan te maken in uw account. Dit wordt meegenomen uit de kopie.

Inlezen van werkgever met volledige inrichting

Ga naar Account naast uw naam en kies voor het tabblad import & export

Kies voor importeer werkgever Celery import

Kies onder stap 1 het bestand dat u zojuist heeft geëxporteerd

In stap 2 wordt uw bestand gecontroleerd

Bij stap 3 kunt u de gewenste werkgever selecteren. Druk daarna op importeer

Na het inlezen is een kopie gemaakt van de werkgever met daarin de looncodes en het grootboekrekeningschema. In deze nieuwe kopie werkgever kunt u de werkgevergegevens aanpassen naar de gegevens van de nieuwe werkgever.

Aansluitend kunt u via importeer werknemers / celery import alle medewerkers of een selectie importeren.

Importeren van (alle) werknemer(s)

Ga naar Account naast uw naam en kies voor het tabblad import & export

Kies voor importeer werknemers en daarna voor het icoon Celery export bestand van Celery

Kies onder stap 1 het bestand dat u zojuist heeft geëxporteerd

In stap 2 wordt uw bestand gecontroleerd

Onder stap 3 kunt u alle of bepaalde werknemers selecteren

Na op importeer drukken worden de medewerker(s) geimporteerd.

In geval van het importeren van alle medewerkers willen wij u adviseren om te controleren of  alle looncodes ook zijn mee gekopieerd. Looncodes die niet bestaan bij de tweede werkgever, worden niet meegekopieerd.