Vaste looncodes in bulk wijzigen

• Gewijzigd op: Do, 23 Mei, 2024 om 2:21 PM

Met behulp van de export- en importfunctie voor vaste looncodes kunt u makkelijk in bulk veel vaste werknemersgegevens aanpassen voor een aantal of alle werknemers met behulp van Excel bestanden.

In het tabblad Werknemers, gaat u naar Vaste looncodes

U kunt kiezen uit vaste looncodes exporteren of vaste looncodes importeren:

Vaste looncodes exporteren

Door te klikken op de button 'Export starten', zal u middels 3 stappen de looncodes voor geselecteerde werknemers kunnen exporteren.

Stap 1: u kunt de werknemers selecteren door op het groen pijltje te klikken. Ook kunt u in 1 keer alles selecteren, door te klikken op 'Selecteer alles'.

Stap 2: Hier kunnen de looncodes geselecteerd worden voor de export, door op het groene pijltje te klikken. Ook kunt u in 1 keer alles selecteren, door te klikken op 'Selecteer alles'.

Stap 3: Wanneer u klikt op volgende wordt het exportbestand samengesteld

Vervolgens verschijnt een melding dat het exportproces is voltooid en een samenvatting van de export, zie een voorbeeld hieronder van 2 werknemers waarbij 1 looncode is geëxporteerd.

Download het export bestand, waarna u de wijzigingen kunt invullen zoals vermeld aan de rechterkant onder Meer informatie.

Vaste looncodes importeren

Importeer wijzigingen in vaste looncodes van meerdere werknemers middels een Excel bestand. Celery kan de formaten lezen nadat u de kolommen en rijen heeft gekoppeld aan velden.  Het importeren kan middels 3 stappen plaatsvinden:

Stap 1: het excel bestand uploaden, druk op de groene knop Kies bestand

Klik op Open, en kies uw bestand, zie voorbeeld hieronder:

u ziet het volgend scherm verschijnen, n.l. Stap 2:

Stap 3: Kolommen importbestand koppelen met Celery, zie instructie hieronder:

vervolgens klikt u op de groene knop Volgende

Stap 4: Het geüploade bestand wordt geanalyseerd door Celery.

Stap 5: hier kunt u de wijzigingen bekijken en vervolgens klikken op de groene knop Volgende

Stap 6: De nieuwe waarden worden geïmporteerd

Na het importeren van de vaste looncodes (in ons voorbeeld is dat voor 3 werknemers) krijgt u de melding dat de import is afgerond: