Payroll - stap 4 - Aanmaken en/of importeren werknemer(s)

• Gewijzigd op: Do, 22 Jul, 2021 om 9:16 AM

Werknemer handmatig aanmaken:

Klik in Celery op ‘Werknemers/Toevoegen’ om een nieuwe werknemer aan te maken. Tijdens het aanmaken van een werknemer wordt gevraagd om een ‘Categorie werknemer’ te kiezen. In elke categorie wordt uitgelegd waarvoor deze categorie bedoeld is.

Meerdere werknemers en/of data uit ander pakket:

Werknemer data Excel of CSV-file

In een keer meerdere werknemers importeren is tevens mogelijk aan de hand van een Excel of CSV-file. Deze optie en een voorbeeld van deze importfiles vindt u in ‘Account/Import & Export/Importeer werknemers’. Vul deze sheet in, en sla deze op in uw computer.

Werknemer data Payroll4 of Qwanto!

Maak een back-up van de payroll in Payroll4/Qwanto waarvan u de werknemers wil importeren in Celery. Dit betreft na aanmaken een ZIP file. Sla dit ZIP file op in uw computer.

Werknemer data Payroll Pro Classic data

Controleer in Payroll Pro het nummer van de werkgever waarvan u de werknemers wil importeren. Selecteer daarna in de qua werkgevernummer corresponderende PRW-folder alle Payroll Pro data (behalve de folder ‘BACKUP’), en maak van deze selectie met een rechtermuisklik en keuze ‘Send to’ een ‘Compressed (zipped) folder’. Er wordt dan een ZIP-bestand aangemaakt. Sla dit ZIP file op in uw computer.

Werknemer data Payroll Pro Ultra

Om werknemers via een Payroll Pro Ultra backup bestand te kunnen importen moet u een recent backup bestand (.bak) inpakken als een .zip bestand en opslaan op uw computer.

Werknemer data PayTime

Om werknemers via een PayTime export bestand te kunnen importen moet u een export naar CSV-Export vanuit PayTime maken en het export bestand (.csv) opslaan op uw computer.

Werknemer data Rainbow

U kunt werknemers uit Rainbow importeren met behulp van een exportbestand. Volg de onderstaande stappen om het exportbestand te maken. Daarna kunt u het exportbestand opslaan op uw computer.

Medewerkers importeren

Zie hiervoor onze handleiding Hoe kan ik medewerkers importeren