Hoe kan ik een werknemer als gebruiker toevoegen/wijzigen/verwijderen

  • Gewijzigd op: Vr, 26 Jul, 2019 at 1:19 PM

Wat is een werknemer als gebruiker

Onder een werknemer als gebruiker (werknemersaccount) verstaan wij een medewerker die toegang heeft tot uitsluitend zijn eigen data.

Alleen een medewerker die werknemers kan invoeren, kan een werknemer als gebruiker aanmaken, het mailadres wijzigen of verwijderen. 

Andere gebruikers

Onder een accountgebruiker verstaan wij een gebruiker die toegang heeft tot alle bedrijven die op uw factuur vermeld staan. . Bent u daar naar op zoek, dan willen wij u verwijzen naar de oplossing voor accountgebruiker.

Onder een bedrijfsgebruiker (werkgeversaccount)  verstaan wij een gebruiker die toegang heeft tot een bepaalde werkgever uit uw account. Bent u daar naar op zoek, dan willen wij u verwijzen naar de oplossing voor bedrijfsgebruiker.

Toevoegen van een werknemer als gebruiker

Ga naar werknemers kies daarna voor de werknemer die u als gebruiker wilt inrichten en kies voor het wijzigen van persoonlijke gegevens



Onder het werknemersaccount kunt u de gewenste taal en het mailadres voor de medewerker invoeren. 

Wij adviseren hier het privé e-mailadres van de medewerker te gebruiken. Hierdoor blijft het voor de medewerker gemakkelijk om alle stukken terug te vinden wanneer hij uit dienst zou gaan. De medewerker kan met het privé e-mailadres ook meerdere bedrijven die in Celery zitten bekijken en zo zijn werkhistorie opbouwen.


Indien u voor het eerst gaat starten met werknemers als gebruiker inrichten, voer dan eerst bij alle medewerkers het e-mailadres in en sla deze op.  Vervolgens gaat u naar tabblad werknemers en selecteert alle medewerkers. Daarna kunt u via de bulk aanpassing alle werknemers accounts in 1x activeren. 


Wijzigen van een medewerker als gebruiker

De medewerker kan zelf de gebruikerstaal wijzigen, zie hiervoor de werkwijze van Celery in onze uitleg hoe kan ik de weergave taal wijzigen.

Indien de medewerker aangeeft dat zijn e-mailadres is gewijzigd, kunt u eenvoudig hier het nieuwe e-mailadres invoeren. Vanaf dat moment kan de medewerker inloggen met het nieuwe mailadres. 


Verwijderen van een accountgebruiker

Door de schuif onder actie van ja naar nee te zetten is de medewerker niet langer gebruiker en kan niet meer inloggen. 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

Contact

Neem gerust contact met ons op voor vragen die u niet terug vindt in deze kennisbank