Hoe kan ik een accountgebruiker toevoegen/verwijderen

  • Gewijzigd op: Vr, 26 Jul, 2019 at 12:21 PM

Wat is een accountgebruiker

Onder een accountgebruiker verstaan wij een gebruiker die toegang heeft tot alle bedrijven die op uw factuur vermeld staan.

In Celery kan kosteloos een onbeperkt aantal gebruikers worden toegevoegd als accountgebruiker. Uit privacy overweging adviseren wij daarom om medewerkers nooit elkaars gebruikersnaam te laten gebruiken. 

Alleen een accountbeheerder kan gebruikers aanmaken, rechten wijzigen of verwijderen. Wanneer er maar 1 gebruiker in het account vermeld staat, krijgt deze automatisch de accountbeheerders functie.

Andere gebruikers

Onder een bedrijfsgebruiker (werkgeversaccount)  verstaan wij een gebruiker die toegang heeft tot een bepaalde werkgever uit uw account. Bent u daar naar op zoek, dan willen wij u verwijzen naar de oplossing voor bedrijfsgebruiker.

Onder een werknemer (werknemersaccount) verstaan wij een medewerker die toegang heeft tot uitsluitend zijn eigen data. Bent u daar naar op zoek, dan willen wij u verwijzen naar de oplossing voor de werknemer als gebruiker.

Toevoegen van een accountgebruiker

Ga naar account naast uw naam en kies daarna voor gebruikers 

Door de toevoegen knop te gebruiken kunt u een gebruiker toevoegen.


Na het invullen van het e-mailadres kunt u aangeven welke rechten de accountgebruiker moet krijgen:



  1. Hier geeft u aan of de gebruiker een salarisverwerking mag starten en beheren. Dit wordt in de regel toegekend aan de medewerker(s) die de salarissen verwerkt. 
  2. Wanneer u de gebruiker na het afronden van een salarisverwerking een bericht wilt zenden vanuit Celery, kunt u dit hier aangeven. 
  3. De gebruiker die de periodieke facturen van Celery moet ontvangen, kan hier toegang krijgen tot het downloaden en per creditcard betalen van deze facturen. 
  4. Zoals hierboven aangegeven, mag uitsluitend een accountbeheerder nieuwe gebruikers toevoegen en gebruikers verwijderen. Een accountbeheerder kan zichzelf daarom ook nooit verwijderen.
  5. Wanneer u gebruik maakt van de HRM module kunt u door middel van deze schuif de gebruiker rechten geven om alle HR taken uit te voeren. Deze gebruiker kan wel details zien van alle medewerkers maar niet aanpassen.

Verwijderen van een accountgebruiker

Wanneer een accountgebruiker uit dienst gaat, is het belangrijk ook deze gebruiker uit het account te verwijderen. 

Maak eerst de eventuele nieuwe accountgebruiker aan, die de taken van de vertrekkende gebruiker zal overnemen. 

Ga met de muis op de gebruikersnaam staan van de gebruiker die u wilt verwijderen. Aan de rechterkant verschijnt vervolgens onderstaand stukje:

Door op de X te klikken kunt u instellen dat de gebruiker verwijderd moet worden. Celery vraagt u een vervangende gebruiker aan te wijzen. Hierdoor wordt bijvoorbeeld een open loonrun of HR taken overgezet naar de nieuwe gebruiker.

Na het toewijzen kunt u op verwijderen klikken om de gebruiker definitief te verwijderen. 


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

Contact

Neem gerust contact met ons op voor vragen die u niet terug vindt in deze kennisbank