Instellen van rechten voor de API gebruiker

• Gewijzigd op: Wo, 16 Sep, 2020 om 9:18 AM

De toegang tot uw gegevens via de API wordt geregeld door een set van rechten. Meestal zullen applicaties van derden de Celery API gebruiken om toegang te krijgen tot uw gegevens en u wilt alleen toegang geven tot gegevens die de applicatie van derden echt nodig heeft.

Een tijdregistratie tool heeft bijvoorbeeld geen toegang nodig tot salaris informatie of documenten die door Celery worden gegenereerd. Voor dat soort applicaties is toegang tot "normale" werkgevers- en werknemersgegevens meer dan genoeg.

U dient de Celery API integratie in te schakelen en de API rechten op minimaal één gebruiker in te stellen om toegang tot uw gegevens via de API mogelijk te maken. Volg deze stappen:

1. Schakel de Celery API integratiein voor de werkgever(s) die u met behulp van de API wilt benaderen
    1. Ga in Celery naar Werkgever => Koppelingen => Algemene koppelingen.
    2. Klik op de Celery API koppeling.
    3. Zet Actief op Ja en sla de koppeling op.
  2. Kies een Account gebruiker of een Bedrijfsgebruiker om de API rechten in te stellen.
  3. Bewerk de gebruiker en ga naar de sectie Rechten API.
  4. Kies de gewenste rechten en sla de gebruiker op.