Hoe genereer ik de jaarlijkse CSV/XML Verzamelloonstaat (VZL) om in te dienen bij de Belastingdienst?

• Gewijzigd op: Do, 30 Jan, 2020 om 7:57 AM

Ga svp naar Rapporten, Jaarlijkse rapporten en kies rapport nummer 13.

Selecteer daarna het juiste jaar en click op de button 'exporteren' en kies de optie 'CSV voor Belastingdienst'. In Aruba payroll heet deze optie 'XML voor Belastingdienst'.

Click daarna op 'genereren' en 'download' en deze file zal bewaard worden in je download folder op je PC. Dit betreft de digitale file die ingediend dient te worden bij de Belastingdienst.

Open de file svp niet voordat de file is geupload op de website van de Belastingdienst. Door het openen kunnen sommige velden onleesbaar worden waardoor uploaden onmogelijk wordt.

Kies dus niet de optie 'CSV' maar de 'CSV voor Belastingdienst' optie.