Begin met Celery HRM (voor Celery cliënten)

• Gewijzigd op: Vr, 9 Nov, 2018 at 9:37 AM

Celery HRM-module kan in bestaande salarisadministraties in Celery zowel door Eindgebruikers als door cliënten van Payroll Service Providers (PSP) toegepast worden.

Een Eindgebruiker betreft een rechtstreekse cliënt van Celery.

Eindgebruikers

Eindgebruikers dienen zelf in hun Celery account per werkgever de HRM-module te activeren. Maar eerst dient de Accountgebruiker HRM-rechten gegeven te worden in Account/Gebruikers met de functie ‘Kan HR taken uitvoeren voor werkgevers’, zie print screen hieronder.

Activeren HRM-module

Daarna kan de HRM-module geactiveerd worden in Werkgever/Koppelingen/Personeelszaken (HRM).

Het is aan te raden om tijdens de setup van uw HRM-module alle mogelijk instellingen uit te schakelen, zie hieronder. In dat geval zullen werknemers nog geen verschil opmerken in hun werknemer accounts.

Later, nadat u gereed bent met de setup, kunt u alle werknemers inlichten en bovenstaande instellingen aanzetten.

Tevens kunt u uw werknemers wijzen op de wijzigingen in hun werknemersaccount door hen onderstaande link naar onze FAQ/Support website toe te sturen:

https://support.celerypayroll.com/nl/support/solutions/articles/6000187643-wat-is-er-verandert-in-mijn-werknemer-account-nu-de-celery-hrm-module-is-geactiveerd-

HR-functies onder Werkgever/HRM

Daarna verschijnt er rechts naast de Koppelingen-button een groene HRM-button, zie print screen hieronder.

Onder deze HRM-button kunnen werkgevers HRM-documenten uploaden, feestdagen aanmaken en toevoegen aan de Kalender en Verlofregelingen, en daarnaast tevens zelf Verlofregelingen voor vakantie- en ziektedagen aanmaken.

Om het voor u makkelijk te maken bevat een geactiveerde HRM-module standaard alvast twee verlofregelingen, namelijk een Vakantie Regeling en een Ziekteverlof Regeling. U kunt daarnaast zelf nog andere verlofregelingen aanmaken zoals bijvoorbeeld een tijd-voor-tijd (TVT) regeling of een Buitengewoon Verlofregeling.

De Vakantie Regeling die standaard in Celery zit, is van toepassing op werknemers met 15 vakantiedagen per jaar (120 uren per jaar), wat neerkomt op een opbouw van 10 uren per maand. Mocht in uw bedrijf een ander aantal vakantiedagen toegepast worden, dan dient u de 10 uren per maand aan te passen naar uw situatie.

De Ziekteverlof Regeling die naast bovengenoemde regeling standaard in Celery zit, is tevens van toepassing op werknemers die 80% doorbetaald krijgen tijdens arbeidsongeschiktheid. Deze regeling is dus in ieder geval van toepassing op alle SVB ZV verzekerde werknemers.

HR-functies onder Werknemers

Naast de Loonlijst-button zit per werknemer nu tevens een HR-button, zie hieronder.

Onder de HR-button kunt u naast Werknemer documenten zoals loonstroken, arbeidsovereenkomsten, Copy ID's en rijbewijzen, hier tevens werknemer informatie opslaan zoals Arbeidsverleden, Job informatie, Vergoedingsafspraken, Contactpersonen in geval van nood, gevolgde Opleidingen en verstrekte Bedrijfseigendommen.

FAQ/Support

We wensen u veel plezier bij het inrichten van uw HRM-module en mocht u een vraag hebben, dan verwijzen we u naar ‘Help’ bovenin uw scherm in Celery. Hierin verwijzen we u eerst naar ‘(1) FAQ/Support-website’ op onze website. Hierin vindt u als u bijvoorbeeld op de term ‘HR’ zoekt, reeds meerdere vragen en antwoorden.

Mocht u toch nog een andere vraag hebben, dan kunt u onder ‘Help’ rechts in het scherm bij ‘(2) E-mail ondersteuning’ een onderwerp en uw vraag invoeren en ons toesturen. Daarna zullen we u zo snel mogelijk antwoorden. Deze support is overigens gratis bij Celery!