Ik moet mijn eerste pay run gaan verwerken, hoe ga ik aan de slag?

• Gewijzigd op: Ma, 19 Mrt, 2018 at 4:55 PM

Allereerst dient u alle mutaties te verzamelen die u in deze pay run wil verwerken, en een selectie te maken op:

1) permanente mutaties en

2) eenmalige mutaties.

Een nieuwe werknemer, een uitdiensttreder, een adreswijziging of een wijziging van bankrekening, een voorschot met inhoudingen in meerdere termijnen zijn voorbeelden van permanente mutaties. Deze wijzigingen dienen eerst in de vaste werknemergegevens verwerkt te worden (in Werknemers).

Mutaties zoals overuren, opgenomen vakantiedagen, bonussen en een inhouding voorschot die ineens ingehouden dient te worden, zijn voorbeeld van eenmalige mutaties. Dit soort wijzigingen moeten ingevoerd worden nadat u de pay run gegenereerd hebt.

De volgende stappen na het invoeren van de permanent mutaties, zijn als volgt:

1) Genereer de pay run in Verwerken en klik op 'Verder';

2) Verwerk de eenmalige mutaties - deze kunnen handmatig ingevoerd worden of via een Excel importfile. Klik op 'Verder';

3) Controleer online de strookjes of alle mutaties verwerkt zijn;

4) Keur de loonstroken 1 voor 1 goed, of met de optie 'Alles goedkeuren' en klik op 'Verder';

5) in het laatste scherm kunt u wel (of geen) datums instellen voor berichtgevingen aan de werknemers en Bedrijfsgebruikers;

6) Voeg een bericht toe die op de loonstrook afgedrukt zal worden en

7) Klik op 'Afsluiten'.

Daarna zullen alle geselecteerde documenten automatisch gegenereerd en in de Documenten folder bewaard worden.

Indien u een open of een gesloten pay run wilt verwijderen of heropenen, zoek dan op die termen in onze FAQ/Support website. Ook de Excel import optie die wordt genoemd onder punt 2 kunt u terugvinden in FAQ/Support.