Celery zegt dat mijn wachtwoord zwak is, wat moet ik nu doen?

• Gewijzigd op: Vr, 10 Feb, 2017 at 11:44 AM

Celery is web-based en bevat financiële gegevens. Daarom moeten wachtwoorden voor Celery accounts sterk genoeg zijn tegen bepaalde aanvallen en Celery controleert of dat zo is.

Wat maakt een sterk wachtwoord?

Een sterk wachtwoord is er een die ofwel niet makkelijk te raden is of niet gemakkelijk te kraken is door computers. Het mag geen simpel woord zijn om te voorkomen dat het makkelijk geraden wordt en het moet lang en complex zijn, zodat het niet gekraakt kan worden. Supercomputers kunnen miljarden pogingen per seconde doen om een wachtwoord te raden. Probeer uw wachtwoord dan ook minimaal 14 tekens lang te maken.

Hoe werkt de wachtwoord sterkte checker?

• De wachtwoord sterkte checker maakt gebruik van een verscheidenheid aan technieken om te controleren hoe sterk een wachtwoord is. Het maakt gebruik van algemene wachtwoord woordenboeken, algemene woordenboeken en woordenboeken van  voornamen en achternamen. Het voert ook substitutie aanvallen uit op deze algemene woorden en namen, ter vervanging van letters met cijfers en symbolen - bijvoorbeeld dat A met 4 en @ worden vervangen, E met 3, I met 1 en ! en nog veel meer. Substitutie wordt vaak gezien als een manier om wachtwoorden sterker te maken, maar hackers weten dit al, dus het is een van de eerste dingen die hacking-software gebruikt om een wachtwoord te kraken
  • De checker controleert ook of bepaalde volgorde van tekens worden gebruikt zoals "12345" of "67890"
  • Hij checkt zelfs voor de nabijheid van de tekens op het toetsenbord zoals "qwert" of "asdf".

Ik wil mijn "niet zo sterk" wachtwoord toch gebruiken

Als u een zwak wachtwoord heeft, maar u wilt het toch gebruiken, typ het dan twee keer met een spatie ertussen. Dit zal de lengte drastisch verhogen en op die manier veiliger maken.